onsdag 29 oktober 2008

Första snön...

Idag föll dom första snöflingorna... Stora och fina singlade dom ner från himlen. Tycker faktiskt att det är rätt så mysigt med snö. Nu när det har börjat så vill jag att det ska bli mycke snö och lagomt kallt. Så där så det knastrar under skorna och allt gnistrar när solen lyser! Längtar lite till jag kan åka spark med parveln igen. Det var riktigt roligt, och han verkade tycka att det var roligt han med!

Lägenheten håller dock på att förfrysa mig! Även fast jag hela tiden höjer temperaturen så verkar inte värmen vilja komma igång. I två nätter nu har jag sovit med duntofflorna för att fötterna varit så himla kalla! Usch usch då! Nu skulle det inte vara fel med en varm kropp att värma sig mot! =)

Höstlovet var verkligen nått jag behövde känner jag. Helt underbart att få en hel vecka ledigt så man kan få slappna av lite. Är så himla skönt att få sova ut på morgonen och inte behöva stressa iväg nånstans. Promenaderna har blivit längre nu på mornarna när jag inte har nått jag ska iväg på. Inga planer, inget som måste göras! Nice!!!

Om två helger ska jag iväg och tävla i agility igen. Få se hur det går den här gången. Det är lagtävlning, så jag ska tävla med tre andra hundar. Har ingen aning vilka dom är men det kommer nog bli himla kul. Så då blir det en hel helg tävling. Ska hjälpa till på tävlingen så jag kommer att vara där både lördag och söndag. Den 23:e blir det också tävling! I Ludvika, men då är vi själva. Ser verkligen fram emot det! Så himla spännande och kul!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen, sätta på mig pyjamasen och bänka mig framför tv:n.

Bye bye!

söndag 26 oktober 2008

Helgen som var...

I fredags hade jag som sagt lite hemma mys här med vänner. Blev himla lyckat tycker jag. God tacos och godis till Idol! Var himla trevligt. Tette var förbi en sväng och kikade på Idol med oss också. Så himla kul att hon flyttat hem till Gagnef igen, nu kanske vi kan se lite mer av varann än innan!

Lördagen jobbade jag och Jonna för fullt! Vi slutade kvart över nio, svidade om för en utekväll på Husgunget. Men när vi kom fram till Borlänge var kön ända till rökrutan... Ni som varit där vet hur långt det är! Men vi ställde oss i kö med gott mod... den första halvtimmen. I regn och blåst håller man inte humöret uppe så länge... Men efter en timme och tio minuter entrade vi husgunget och satte igång och dansade! Synd nog var diskjockeyn kass... Så musiken var inte på topp, men vi tog oss igenom kvällen ändå!

Men kvällen slutade bra, fick sovsällskap så man ska ju inte klaga! =) Var längesen man hade nån sovande bredvid sig, är ganska ovan med det. Så när personen i fråga började snarka på morgonkvisten så var det inte lika roligt... hahaha...

Pontii har varit hos farfar hela helgen så jag har haft en hundfri helg, och den njöt jag av till fulla imorse när jag slapp gå ut och gå, så det var pyjamas ända fram till jag skulle göra mig iordning för jobbet igen. Och jobbet gick så där lagomt segt. Trött och sliten är man ju efter helgen!

Men tack och adjö för den här gången, ska iväg på studiedag imorrn med jobbet, men sen har jag LOOOOOOOV! Fy fasiken va nice det ska bli!

Ja just ja... tack Tette för sovsällskapet och det långa samtalet inpå småtimmarna. Vi behövde verkligen prata ur oss! Puss på dig! ( Trodde ni verkligen att jag skulle skriva i bloggen om jag hade haft karlbesök på natten va? ;)

So loooooong!

fredag 24 oktober 2008

Färdigt!!!

Eller nästan iaf... Men det är så gott som färdigt nu!

Idag har jag simmat 50 längder, varit ute med jycken, skruvat ihop hyllan, strykit och satt upp gardiner i alla rum, diskat, dammsugit, plockat fram grejer ur garderoben som ska vara framme nu när det är klart! Har jag inte varit duktig! Och ändå har jag nu hunnit slänga mig på soffan en liten stund, ska alldeles strax sticka ut med Pontii igen!

Jag ska gå förbi affärn. Måste handla lite grönsaker och grejer för ikväll. Jag ska käka tacos och kolla på idol med Annelie, Kent, Sussi och Johan. Ska bli skittrevligt! Hoppas dom bara gillar min nya look i lägenheten! Men det tror ja!

Nej nu lär jag sticka iväg om jag ska hinna innan dom kommer!

So long!

torsdag 23 oktober 2008

Lööööööv!

Och då menar jag så klart höstlöv... hahaha... Har stått ute på gården och krattat som bara den! Ni som vet hur jag bor, vet ju att jag inte har så stor gräsmatta att kratta.... Men på andra sidan grusgången är det en gräsplätt som också ska krattas, och där är det massor med löv! Och jävlar i mig va drygt det var! Jag vet att jag fuskade med det förra året för att jag insåg att det skulle ta sån tid, men i år tänkte jag att jag skulle göra det bättre och det gjorde jag! Så snacka om träningsvärk jag kommer ha imorrn... och då ska jag simma... Men det ska nog gå bra!

Har även satt upp slalompinnarna igen, så nu har jag och Pontii tränat på slalom. Han börjar bli riktigt duktig! Problemet är att få han att gå in på rätt sida oavsett vart vi kommer ifrån. Men det är bara att träna, träna och träna...

Nu är hantverkarna här och gör klart! Great! Lilla sovrummet är numera KLART! Hallen jobbas med nu och sen är det stora sovrummet kvar. Så imorrn kan jag börja sätta upp gardinerna. Jag vet... vilket tjat det var på mig om mina gardiner... men rummet känns så tomt utan gardiner. Helt sjukt! Det enda som kommer att saknas efter idag är en liten list mellan klinkers och golv, som kommer nästa vecka. Samt att jag ska åka och köpa nya trösklar... Tydligen fick jag inte några nya sånna, och dom gamla ser verkligen förjävliga ut! Och dom passade inte ihop med det nya golvet!

Nej nu blire att glo på tv en stund... vila upp mig för jobbkvällen!

Kram kram!

tisdag 21 oktober 2008

Äntligen!

Imorgon kommer hantverkarna! Så ÄNTLIGEN kan jag få lite fint och fixa med gardiner och diverse!

Är så glaaaaad!

Nu promenix!

Bye bye!

måndag 20 oktober 2008

Lugnare tider...

Idag gjorde jag klart dom sista danserna för den här teminen! Jipiiii! Så skönt! Så nu kan jag ta det lugnt fram till jul... Nästan iaf. Men det blir definitivt lugnare! Och nästa vecka blir det höstlov! Jag längtar! Då ska jag ta tag i trädgården, löv ska krattas. Fönstrerna ska putsas också. För nu äntligen kommer hantverkarna och ska göra det sista den här veckan... Förhoppningsvis...

Nej nu är det dags att komma igång och börja ladda för en helkväll med eleverna i dansstudion!

Ha de gött!

fredag 17 oktober 2008

Äntligen helg!

Ååååh va nice med helg! Jobbar ju varannan helg, så dessa helger som jag är ledig känns helt underbara! Vad jag ska njuta! Behöver nog vila upp mig lite och kanske göra lite saker som jag inte hunnit med. Ett projekt jag har är att tvätta fönstren. Det är inte gjort sen jag flyttade in... Sista april 2007. Pinsamt värre... Men det återstår att se om det blir gjort...

Idag har jag bytt däck på bilen... lite tidigt kanske men det är gjort iaf, så nu behöver jag inte bry mig om första snön iaf och få panik över att sommardäcken sitter på. Jag kan lugnt åka runt på vägarna och le skadeglatt åt alla andra bilister som sitter fast i snön... Hahaha...

Hann med att träffa Sussi också, försöker alltid att träffa henne en sväng när jag är i stan. Blir så sällan annars. Nu väntar jag bara att hon ska klämma ut ungen snart! Hon börjar ju blir stor som ett hus, så han borde ju vilja komma ut snart! Jag börjar ju bli lika otålig som henne!

Har insett att jag har fem kompisar som är gravida, eller en har klämt ut sin i fredags. Men annars är det en som ska ha om ca en vecka, en i slutet på november, en i mars och en i april. Det bara kläcks ungar runt omkring mig! Men ååååh va glad jag är för deras skull. Hade nästan önskat på nått sätt att man var där också så man kunde joina dom i glädjeyran och snacka barn ihop. Men det får vänta ett tag till, egentligen har jag ingen brådska. Varför skynda på något sådant viktigt. Och dessutom saknas det en viktig del i det hela... En karl! Hahaha!!! Var ungefär som när mormor tyckte jag skulle sy upp en bröllopsklänning i thailand för typ 7 år sen. Jag svara henne att för det första så kan min kropp ändras åt båda håll innan jag står framför altaret och för det andra så kanske jag ska stå med nån där också. Var singel då precis som nu. Som sagt, ingen brådska!

Idag blev det även agility på eftermiddagen för att berätta om nått helt annat. Gick ganska bra, förutom att jag blir GALEN på Pontiis skällande när vi ska köra. Han skäller inte så mycke längre när vi kör, men däremellan när vi inte gör nått då står han och hoppar som en galning bredvid mig och bara skäller... Men kan ju bli galen för mindre liksom. Sen körde Lena Pontii ett varv runt banan, ett skall och inte ett bett fick hon... Hm... kan det bero på att hon är mer rutinerad och tydligare med kroppsspråk och kommandon... Jag får inbilla mig det... =)

Imorrn blire agility igen. Gillar verkligen min nya hobby (som ni kanske förstått), är hur kul som helst, och himla kul att se Pontii utvecklas... eller det är nog möjligtvis jag, för han är ju duktiga bara jag gör rätt!

Äh nog snackat om det. Jag ska iaf njuta av denna lediga helg och se framemot vecka 44 när höstlovet börjar!

Sov så gott, det ska ja göra! ;)

tisdag 14 oktober 2008

Trött...

Hur kan man vara kroniskt trött som jag är? Om jag fick skulle jag sova 24 timmar om dygnet och ändå vara trött... Kanske det som är problemet... jag sover för mycket. Men jag kan helt enkelt inte låta bli att sova när ögonlocken börjar hänga, oavsett vilken tid på dygnet det är! Är det nått fel på mig eller är jag bara så här? Jag har varit och kollat mitt järnvärde i blodet, och det var fullt normalt, så det berodde inte på det heller. Mamma sa nån gång att både hon och mormor är som jag, att det kanske är nått genetiskt. Men kan verkligen trötthet gå i arv?

Min trötthet kan även gå ut över saker som jag borde göra. T ex idag hade jag tänkt att dammsuga lite och diska upp den faktiskt lilla disken som jag har för en gångs skull, men inget av det blev det. Det blev en liten tupplur i soffan istället. Och ändå har jag sovit mellan elva och åtta i natt... Typ 9 timmar.... Det känns helt sjukt och inte normalt. Kanske måste skärpa mig och göra saker så fort tröttheten sätter in, jobba mot det... Men det är så sköööööönt att sova! =) Hm, det är ju nästan som en drog... hahaha...

Nej nu lär ja sticka iväg och jobba, sen bär det iväg på agility igen. Tur man har nått som man orkar sticka iväg på iaf. Annars skulle jag bara ligga här hemma o sova tror jag... hahaha....

Tack o hej!

torsdag 9 oktober 2008

Ny look!

Bestämde mig för att ändra looken på bloggen... började tröttna lite på det där chockrosa. Så nu får vi se hur länge jag vill ha det så här! Känns som man behvöver lite förnyelse när allt annat här hemma börjar bli nytt!

Imorse vaknade jag med nackont och huvudvärk. Och vädret gjorde ju inte saken bättre! Ut och traska i regn och rusk är ju inte vad man ser fram emot när man vaknar... Pontii däremot verkade ju inte beröras värst mycket av regnvädret...

Imorgon ska jag iväg och kolla på Grease i Borlänge. Ska bli riktigt roligt! Har ju själv varit med i Grease i Gagnef 2004, fick en liten roll då som bitchen Cha-cha... Ha ha ha... Är ju verkligen jag! Men kul var det! Så det ska bli kul att se en annan uppsättning av den. Har hört att dom ska vara jätteduktiga, så jag kommer väl att sitta med rysningar hela föreställningen igenom!

Nej du Jenny, duschen och sen sängen. Ska jobba i helgen, förmiddag, så det blir tidig morgon både lördag och söndag... Suck...

God natt!

onsdag 8 oktober 2008

Sovrummen klara!

Idag var målaren här och började tapetsera! J-vlar vilken fart han hade! Där har vi en kille som kan jobba kan jag lova! Två sovrum på 8 timmar! Men guuuud va fint det blev! Så himla skönt att den delen är avklarad! Nu ska hantverkarna bara komma hit och sätta dit lister och lägga in golvet i lilla sovrummet. Sen är allt klart!

Mamma ringde idag och var inne i en affär och kollade in nya gardiner åt mig. Så nu har hon köpt gråa och vita panellängder. Nu fattas bara lila panellängder. Ska ha grått i lilla sovrummet (har en grå fondvägg där) och vita och lila panelgardiner i stora sovrummet (lila fondvägg därinne). Mamma är så snäll, och snabb på att fixa saker!

Tänkte jag skulle lägga upp bilder på alla rummen sen när allt är riktigt klart! Eventuellt kanske det blir en ny invigningsfest av min "nya" lägenhet senare när allt klart! Har väl tänkt att kök och vardagsrum ska målas om också, men det får verkligen bli ett senare projekt!

Nej nu ska jag dammsuga och ställa tillbaka lite möbler... Och sen bär det iväg till Rättvik och lite agility! Fun fun fun!

Kram kram!

söndag 5 oktober 2008

Ännu en helg...

Ja ni läste ju om min hektiska fredag... Kan säga att lördagen blev nog inge bättre den heller...

Efter att jag varit ute och gått satte jag igång med storstädning. Eftersom hantverkarna har varit här och grejat med hallen så har det varit ganska skitigt... trots att jag har dammsugit nästan varje dag, och det är sant! Så jag tänkte att nu j-vlar ska det bli fint hemma!

Jag började med att plocka undan allt onödigt krafs i sovrummen eftersom målaren kommer imorgon. Så nu är sovrummen tomma förutom möblerna. Gardiner, blommor, tavlor och andra "lösa" saker är bortrensade. Sen var det dammtorkning, dammsugning och torka golv för hela slanten! Så nu är målaren välkommen att komma och skita ner han också... suck... Men jag fick ju fint iaf i två dagar!

När jag var klar med det stack jag till Insjön och hämtade Jonna, vi skulle servera på en 60-års fest. Annas mamma fyller år, och dom hade överraskningsfest för henne! Hon blev jätteglad och tårögd, så det var himla roligt. Hon var nog jättenöjd med kvällen!

När vi serverat klart stack jag och Jonna till Borlänge och jag vidare till Falun. Marits kille Adam fyllde 25 så han hade fest hemma hos dom. Det var mycke folk, och när jag kom dit var ju dom flesta väldigt i gasen så där var det inte lugnt jag kan ja säga! Vi hamnade iaf på Harrys i slutändan och det var väl helt ok. Kul att få komma ut lite, känns som att jag haft många helger uppbokade nu, så man har inte haft tid riktigt att vara social och träffa folk!

Kvart över tre var jag hemma för att slänga mig i sängen totalt utamattad! Men guuuuud va skönt det var att lägga sig i sängen. Nog för att jag alltid tycker det, men ibland är det extra mysigt. Jag sov ända till halv tolv imorse. Så idag har det varit lugna gatan! Har inte gjort många knop idag heller. Känns riktigt bra!

Nu äntligen kan jag alltså stryka typ hela listan med grejer som jag skrev för nån vecka sen. Kläderna har äntligen hamnat i garderoben, fast nu har jag ju tvättat mer, men jag ska försöka hålla efter lite bättre nu. Var t om duktig och hämtade kupévärmaren i bilen idag så jag har varm bil imorrn. Ser ut att bli lite kallt inatt.

Nej nu blire film och lite tilltugg! Ha en skön söndag!

fredag 3 oktober 2008

En hektisk dag!

Dagen började när klockan ringde klockan sex imorse... En kort promenad med Pontii sen frukost. Halv åtta stack jag till Borlänge för att lämna in bilen på service. Lämnade bilen och började traska innåt stan. Strosade runt lite med Pontii i stan i väntan på att Sussi skulle vakna och komma och hämta mig. Regnet strilade och det var rätt kyligt, men det var ju tur att man promenixade annars hade jag nog blivit genomkall! Ungefär halv nio ringde Sussi och sa att hon var klar att åka. Så jag promenerade vidare till Konsum i Forssa och blev upphämtad där av henne. Vi åkte då vidare till hundgården och släppte lös vovvarna så dom fick leka. När dom hade lekt färdigt och var leriga och nöjda stack vi först till Djuraffärn och inhandlade ett nytt halsband och en pipleksak till Pontii... Ångrar nästan redan att jag handlade den... Och sen blev det Kupolen för att inta lite fika. Riktigt gott var det!

Vid elva tiden stack vi ner till Nordsjö och kollade tapeter till mina sovrum. Bestämde mig för två fondväggar i vardera rum och sen vita tapeter i övrigt. Kommer nog att bli kanon. Tycker ändå att det är himla svårt att bestämma sig för nått som man ända ska trivas med i många år...

Vid halv ett kom äntligen mamma och hämtade upp mig så jag kunde ta mig hem till Gagnef igen. Släppte av mamma i Djurås som skulle till frissan och jag åkte vidare hem. När jag kom hem höll hantverkarna på för fullt med att lägga in golv i min hall, vilket verkligen blev superbra! Dom satt också upp min hatthylla, riktigt snälla killar det där!

Vid två åkte jag till Mockfjärd för att meddela vilka tapeter jag skulle ha och lämna igen tapetkatalogerna. Åkte lite snabbt in till Annelie och kollade in hennes nygjorda barnkammare. Riktigt fint hade det blivit! Fick lite fika där också innan jag åkte vidare. Hämtade upp mamma i Djurås vid tre och åkte tillbaka till Borlänge för att hämta bilen. Svängde även in på Elgiganten för att hämta min boxer som kommit tillbaka, eller jag fick en ny, så tydligen gick det inte att fixa den andra. Efter det var jag äntligen på väg hem! Men så klart så behövde ju Pontii en promenad till så det var bara att slänga på sig regnjackan och bege sig ut i regnet och rasta vovven.

Så nu är jag äntligen hemma i soffan, har intagit en kycklingsallad och ska resten av kvällen stanna i soffan! Jag blir helt slut av sånt här tempo! Antar att det finns hur många som helst som har sånt här till vardags att flänga runt överallt. Framförallt sånna som har barn. Barn som ska hämtas här och var och lämnas på olika aktiviter, saker som ska inhandlas mm. Men jag är inte van att flänga runt så mycke!

Det som var positivt med den här dagen var att jag fick en hel förmiddag med Sussi. Var himla kul att umgås med henne! Verkligen jättesnällt att ställa upp och vara min privata chafför när jag var utan bil! Och gumman klagar inte mycke trots att hon är 30 kg plus med lillkillen i magen! Fick lov att be om en stol på Nordsjö åt henne för att hon började få ont i benen. Tacka f-n för det!

Så idag har jag hunnit träffa båda mina gravida kompisar! Riktigt nice! På måndag kommer målaren också och ska börja med tapetseringen! Så nu kanske det snart blir klart! Kommer att bli så skönt! Trots att jag är en liten slarver emellanåt, så är det inte kul att leva så här!

Nej nu blire tv och ingenting mer den här dagen!

Tack och adjö!